fredag 30 januari 2009

Mycket att ta hand om...

Skrutten går lös i sitt rum. Leksaker FLYGER hit och dit, man vill inte vara i vägen. Han är hemma idag med feber och en jäkla hosta som inte vill släppa. Men orken är det inget fel på tydligen. Själv sitter jag med "Elsa" och hennes hjärtsvikt. Lagom spännande, men dock intressant. I allt det här ska jag försöka ta mig ner till tvättstugan också... Help! =)


tisdag 27 januari 2009

Ingen skola just nu!

Har avsagt mig lektioner just nu och kör dom 300p vi läser nu på distans. Känns skönt. Nu när det är så grått och trist ute är det inte kul att behöva gå upp tidigt och gå till bussen. Sen så är vi en såpass stor klass i ett litet klassrum så huvudvärk är en regel mer än ett undantag. Ligger ju typ två veckor efter nu bara men de hoppas jag kunna plugga ikapp.
Just nu är det celler, andningsorgan och diverse andningsjukdomar som gäller. Skoj!

söndag 25 januari 2009

Våran lilla Gilby!

I eftermiddag har vi varit några timmar hos svärfar. Ätit och busat. Nu när vi kom hem såg Robban att våran kära lilla Gilby hastigt har gått ifrån oss. Han har iofs levt längre än förväntat, och hans brorsa Glenn is still alive and kickin´...men man blir alltid lika ledsen.


lördag 24 januari 2009

Ballonghund!

Idag när vi var ute och shoppade hittade vi en clown som stod och gjorde ballongkonst. Alexander fick en liten hund, mäkta imponerad unge!


fredag 23 januari 2009

Lite scrappat!

Har inte blivit så mycket gjort ännu detta nya år. Men dessa två LOer har kommit till. Översta blev bara så fel, men de understa är jag så nöjd med. =)




torsdag 22 januari 2009

Stackars farfar!

Efter att dagis och plugg dagen var slut, tog jag och Alexander bussen och åkte till farfar/svärfar. Han hade varit inne och gjort en ögonoperation idag så vi tyckte lite synd om honom. Så vi fikade och busade en stund. Såklart hade vi även en till baktankte med det hela. När vi åkte hem snodde vi hans bil... =) Han kan ju ändå inte köra på några dagar så vi fick låna den lite. *tacksam* Vi har helt tomt i ALLA skåp med mat här hemma så skulle vi tagit bussen till affären hade vi fått åka 3-4 vändor. Så nu är jag glad bil-ägare några dagar...

Nu har jag och lille monster avnjutit en gourmémiddag från McDonalds och Ice Age står på schemat innan det är dags för sängen för Alexander.

tisdag 20 januari 2009

Kort: Grattis mormor!

Imorgon fyller min mamma 47 år och Alexander beställde ett kort till sin kära mormor. Resultate blev detta:


lördag 17 januari 2009

Dag på IKEA!

Förra lördagen var vi också på IKEA. Köpte då två hyllplan som skulle upp i sovrummet. Väl hemma, *tadaaa* hade vi ju såklart köpt fel hyllplan. Vi har alltså redan två och skulle ha två till.
Så idag åkte vi upp för att lämna tillbaka felköpet och köpa rätt. Så det blev några timmar ute. Fikade och lekte lite innan vi shoppade loss. Förutom rätt hyllplan och en lampa till Robbans datorhörna blev det några meter av "Gunilla". Har inte bestämt mig för om det ska bli gardiner till vardagsrummet eller köket ännu...


Vi plockade på oss massa julgransdekorationer. Endast fem kronor för allt på bilden. Jajamen, en krona styck. DET är ju praktiskt taget gratis.

fredag 16 januari 2009

Våran dag!

Idag har jag pluggat. Skrivit massa "kul" fakta om omvårdnadens historia. Teorier, reflektioner och skit tar vi en annan dag. =) Nu är min stora kille och hämtar den lilla på dagis. Jag försöker klura ut vad vi ska äta till kvällsmat? Robban ska iväg och spela ikväll så jag och lillen får vara för oss själva. Jag hoppas på att han somnar vid halv åtta (som han gjorde igår) och låter sin mamma kolla på en bra film. PS, I love you ligger här och skräpar och väntar på att grinas lite till...

torsdag 15 januari 2009

Världens bästa tandläkare!

Idag cycklade jag iväg till tandläkaren. Jag skulle ta bort en "stöd-räls" som sitter bakom framtänderna som jag har kvar efter att haft tandställning. Det hela gick snabbt och smärtfritt och jag hoppas tänderna kan flytta sig lite nu så jag slipper har ont. Dom har blivit lite för ihoptryckta så dom ömmar varje dag. Men så till det bästa. Jag höll på att tappa hakan i golvet när ha sa att jag slapp betala något för besöket. DÅ kunde jag ha kysst honom. =)

onsdag 14 januari 2009

Godis är gott!

Gott och blandat har ett litet paket att lotta ut!

Även butiken Pappervinden har lite godis till utlottning i sin blogg.

måndag 12 januari 2009

Lässvårigheter!


Skallebank!

Oh yeah! Kom hem efter en lång dag i skolan, mathandling och biblioteksbesök. Har en sådan huvudvärk som nog aldrig kommer gå över. =) Men det var skönt att ha börjat med lektioner igen. Just nu är det kurserna omvårdnad och medicinsk grund som gäller. Till detta läser jag även Vårdpedagogik på distans. Kommer nog bli mycket huvudkli men även sjukt roligt. Ikväll ska jag skriva ett litet mini-arbete om prostatacancer. Men innan dess blir det pizza och lek med den lilla sjuka ungen.

söndag 11 januari 2009

Avspänd söndag!

Idag har jag varit hemma hela dagen med en seg och sjuk unge. Vi har bara legat i soffan och sovit och kollat på tv om vartannat. Robban har varit iväg några timmar till lokalen, träffat lite grabbar och lirat Metallica fick jag berättat för mig. Men hans bas-top gick sönder också. Jag hoppas dom kan laga den så vi inte åker på att köpa en ny förstärkare så här i penga-kris tider.

Alvedon fick lillen att piggna till lite när pappsen kom hem. Så vi har ätit pannkakor (Alex åt dock bara sylt!), lekt och tittat på film. Nu verkar det som om han börjar bli trött igen. Dags för lite Ventoline för andningen och sova kanske?

Själv ska jag sätta mig vid pysselbordet så fort han har somnat. Miss it!

fredag 9 januari 2009

Hej i kvällsmyset!


Idag hämtade jag Alex på dagis vid 16:00 och sedan tog vi och åkte lite buss. Var tvugen att hitta på något då jag inte ville ha ett jättebråk som igår om att han inte ville gå hem. Så nu åkte vi lite buss och passade på att handla lite bröd.
Jag har varit så himla trött idag med men har inte kunnat vila för jag har varit tvungen att tvätta och plugga. Men nu har jag legat i soffan och slutit dom grå till och från med Alex har hoppat runt och kollat på Hitta Nemo. Robban ringde precis och sa att han hade en kvarts jobb kvar, sen skulle han cykla hem. *längtar*

torsdag 8 januari 2009

Handledning!

Idag har inte varit en bra dag. Den jäkla förkylningen är långt ifrån att gå över. Helt tjock och svullen överallt känns det som. MEN, fick tillslut ivägskickat min sista inlämning i handledningskursen och har nu bara provet kvar. Handledning är faktiskt kul att läsa. Det trodde jag inte först. Det ska bli kul att kanske få prova på att vara handledare i framtiden nu när man läst på om det. Har faktiskt handlett nyanställda på mitt förra jobb, och då tänkte man ju inte direkt efter på hur, vad, varför o.s.v.

Efter inlämningen satte jag mig för att öppna ett paket med gottigheter som kommit. Massa ez-foam, några stämplar och lite annat smått. Har suttit och monterat stämplar nu så nacken värker, men äntligen har jag lite nytt att stämpla och pyssla med. Ett kort pysslade jag ihop igår. Mer har jag inte orkat pyssla ännu. Och gissar att det kommer bli mindre när skolan drar igång.

Nu är det snart läggdags!
Gissa vem som inte sover? Lillen var helt slut efter våran maktkamp på väg hem från dagis så han somnade i soffan några timmar. Helt omöjligt att få liv i honom så han fick vara... Så han är nog uppe någon timme till.

Hoppas på tur!

Scraphorse har en godis-utlottning!

Bettan har också en!

tisdag 6 januari 2009

Borta dag!

Idag åkte vi med Hans och Anette (R's syrra) till svärmor och hennes gubbe för att inspektera deras nya kåk. Dom bor mitt ute i skogen så det är inte så lätt för oss att bara åka dit hur som helst utan bil. Men nu blev det husesyn, fika och massa lek och bus med hunden Jonna.


Hemma igen har vi ätit middag och fixat med våra akvarium. Vi har avvecklat det ena nu ikväll efter att ha blivit av med lite fisk. Svärmor fick några i "inflyttningspresent". =)
Imorgon börjar det vanliga livet igen. Dagis och jobb för killarna. Själv ska jag plugga! Handledning är det som gäller. En inlämning kvar och ett prova att läsa till.

måndag 5 januari 2009

Besök!

Idag har kära mor, far och syster varit här. Så vi har umgåtts. Spelat kort och ätit god mat. Små-firade syrran som fyllde 23 år igår.

Nu åkte dom nyss hem och vi försöker söva en vild och galen liten unge... =)

söndag 4 januari 2009

Ett minialbum!


Det här dubbelsidiga dragspels-albumet i chipboard (tror de va ca 13*13cm) gav Alexander till sin farfar i julklapp. Lite bilder på honom från dom två gångna åren. Blev (as always) helt knäppt fotat.. =) Men de bjuder jag på!

Jag får väl skylla mig själv!

Jag hostar upp både slem och halva lungorna känns det som. Skönt att det börjar gå över men hostan är inte rolig. Molipect tjatar Robban om stup i kvarten. Inte fan tog dom sån skit på stenåldern heller kontrar jag med som inte kan få i mig hostmedicin utan att kräkas.
Får jag skylla mig själv då? =)

Idag har vi mys-plugg-städ dag.

lördag 3 januari 2009

Dåliga filmer...

Vi har haft ett par riktiga film-tittar dagar. Men idag tog priset. Två filmer som vi trodde skulle vara jättebra sög som bara den. Först ut var Horton. Visst! Gullig, halv-rolig ibland. Men vilken besvikelse. Samma med Narnia tvåan... Långtråkig!

Nää, nu hoppas vi på en lite roligare film ikväll.

fredag 2 januari 2009

Orkeslös...

...fortfarande helt under. Orkar inte göra någonting. Snoret rinner, halsen värker. Blä!